piątek, 28 sierpnia 2015

Tagliatelle alla puttanesca

Pasta is our love. Szybko, smacznie i zdrowo. Polecamy książkę Pasta i basta!















Składniki

400 g tagliatelle
250 g pomidorów
150 g czarnych oliwek
2 ząbki czosnku
1 łyżka kaparów
3 sardele
2 papryczki peperoncini
natka pietruszki
3 łyżki oliwy z oliwek

Przygotowanie

 
Makaron gotujemy al dente.
Czosnek obieramy i dobro siekamy.
Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki.
Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele  i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

1 komentarz:

  1. Pyszny i wyrazisty w smaku sos. Muszę zrobić, tylko nie wiem kiedy, bo ostatnio nic mi się nie chce :P

    OdpowiedzUsuń