czwartek, 20 sierpnia 2015

Sałatka surimi z imbirem

Wielbiciele surimi powinni być zadowoleni.

















Składniki

  • 250 g paluszków surimi
  • 4 plastry melona
  • 2 dymki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 plasterki limonki
  • 50 ml soku z limonki
  • 2 łyżki posiekanej mięty
  • 2 łyżki posiekanej kolendry
  • 2 łyżki soku z imbiru
  • kilka plastrów marynowanego imbiru
  • 1 łyżka świeżo startego imbiru
  • czubata łyżka wiórków kokosowych
  • 4 łyżeczki oliwy z oliwek

    Przygotowanie

      Sos : połączyłem sok z limonki, starty imbir, sok z imbiru. Dodałem posiekaną dymkę, zmiażdżony czosnek oraz oliwę. Odstawiłem do lodówki do schłodzenia.
    Paluszki surimi pokroiłem w plastry, melon w grubą zapałkę, a marynowany imbir w drobne paski.
    Wymieszałem w salaterce wszystkie składniki sałatki. Przybrałem ją posiekaną miętą i kolendrą, pokrojonymi listkami limonki, wiórkami kokosowymi. Polałem przygotowanym sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz