Wielbiciele surimi powinni być zadowoleni.
Składniki
- 250 g paluszków surimi
- 4 plastry melona
- 2 dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2 plasterki limonki
- 50 ml soku z limonki
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej kolendry
- 2 łyżki soku z imbiru
- kilka plastrów marynowanego imbiru
- 1 łyżka świeżo startego imbiru
- czubata łyżka wiórków kokosowych
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
Przygotowanie
Sos : połączyłem sok z limonki, starty imbir, sok z imbiru.
Dodałem posiekaną dymkę, zmiażdżony czosnek oraz oliwę. Odstawiłem do
lodówki do schłodzenia.
Paluszki surimi pokroiłem w plastry, melon w grubą zapałkę, a marynowany imbir w drobne paski.
Wymieszałem w salaterce wszystkie składniki sałatki. Przybrałem ją
posiekaną miętą i kolendrą, pokrojonymi listkami limonki, wiórkami
kokosowymi. Polałem przygotowanym sosem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz