Wielbiciele  surimi powinni być zadowoleni.
Składniki
- 250 g paluszków surimi
- 4 plastry melona
- 2 dymki
- 2 ząbki czosnku
- 2  plasterki limonki
- 50 ml soku  z limonki
- 2 łyżki posiekanej mięty
- 2 łyżki posiekanej  kolendry
- 2 łyżki soku  z imbiru
- kilka plastrów marynowanego imbiru
- 1 łyżka świeżo startego imbiru
- czubata łyżka wiórków kokosowych
- 4 łyżeczki oliwy z oliwek
Przygotowanie
 Sos : połączyłem sok z limonki, starty imbir, sok z imbiru. 
Dodałem posiekaną dymkę, zmiażdżony czosnek oraz oliwę.  Odstawiłem do 
lodówki do schłodzenia.
 Paluszki surimi  pokroiłem w plastry, melon w grubą zapałkę, a marynowany  imbir w drobne paski.
 Wymieszałem w salaterce wszystkie składniki sałatki. Przybrałem ją 
posiekaną miętą i kolendrą, pokrojonymi listkami limonki, wiórkami 
kokosowymi. Polałem przygotowanym sosem.
 
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz