niedziela, 23 sierpnia 2015

Placki z dyni z serem kozim

Zostało nam trochę produktów z przygotowania zupy, a że nic się u nas nie marnuje, to stworzyliśmy te oto placki. Ser kozi jest niesamowity, jego smak uwypukla musztarda figowa. Całość robi niesamowite wrażenie smakowe.











Składniki

500 g miąższu z dyni
100 g sera koziego podpuszczkowego
100 g wędzonej piersi z kurczaka
1 cebula
300 g mąki
1 jajko
1 łyżka musztardy figowej
pieprz
do smażenia oliwa z orzechów laskowych

Przygotowanie

Dynię obieramy. Cebulę, miąższ dyni, ser, filet ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Do masy wbijamy jajko, dodajemy mąkę, musztardę, mieszamy (masa ma być gęsta). Do smaku doprawiamy czarnym pieprzem. Ciasto nabieramy łyżką i smażymy na rozgrzanej oliwie, z obu stron na rumiano.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza