Składniki
250 g sera żółtego (ulubionego, bez dziurek ;) w kostce50 g kurek
1 mała cebula
1 łyżka masła
1 jajko
8 łyżek bułki tartej
5 łyżek mąki
olej do smażenia
sól, pieprz
Przygotowanie
Posiekaną cebulę dusimy na maśle razem z kurkami. Dodajemy
odrobinę gęstej śmietany, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Odsączamy z
nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kostkę sera żółtego kroimy na pół (wzdłuż). W każdym kawałku
sera, przy pomocy ostrego, cienkiego noża robimy kieszonkę. Nadziewamy ją
duszonymi kurkami. Ser najpierw obtaczamy w mące, następnie w rozbełtanym jajku
i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju, z obu stron na rumiano. Podajemy
na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz