Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę.
Składniki
- 1/2 szklanki kaszy bulgur
- 2 pomidory
- świeże listki mięty
- 8 szt pieczarek do grilowania
- sól
- pieprz
- sok z połowy cytryny
- oliwa z oliwek
Przygotowanie
Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory
przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na
kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur.
Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki
oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku.
Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok
odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem
pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz