środa, 8 lipca 2015

Grillowane faszerowane pieczarki

Propozycja na szybką, bardzo smaczną przystawkę.

















Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy bulgur
  • 2 pomidory
  • świeże listki mięty
  • 8 szt pieczarek do grilowania
  • sól
  • pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • oliwa z oliwek

    Przygotowanie

    Miętę pokroiłem bardzo drobno razem z łodyżkami. Pomidory przeciąłem na pół, wydrążyłem gniazda nasienne. Pomidory pokroiłem na kawałki, wymieszałem z miętą i ugotowaną wcześniej kaszą bulgur. Doprawiłem do smaku oliwą, solą i sokiem z cytryny. Pieczarki oczyściłem, usunąłem nóżki i ułożyłem blaszkami do góry w piekarniku. Zapiekałem pod grillem w 220 C przez 15 minut. Zgromadzony w środku sok odlałem. Tak przygotowane pieczarki faszerowałem sałatką i posypałem pieprzem.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza