Składniki
500 g steku z rekina60 g mozzarelli parzonej
1 czerstwa kajzerka
bułka tarta
1 szalotka
1 jajko
2 łyżki smalcu
sól ,pieprz
Przygotowanie
Mięso oddzielamy od chrząstek ,usuwamy skórę. Razem z
szalotką i bułką przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa (średnie
oczka). Do masy wbijamy jajko ,wyrabiamy na gładko ,doprawiamy do smaku solą i
pieprzem (gdyby masa była zbyt luźna ,można dosypać odrobinę bułki tartej). Z
sera wycinamy pasek 5x2cm (4 szt) ,mięso dzielimy na cztery porcje i owijamy
nim każdy pasek sera. Następnie obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym
smalcu.
Rozumiem że mięsko mielimy z szalotką i czerstwą bułą? :) Bardzo fajny pomysł, może się skuszę <3
OdpowiedzUsuńDokładnie tak :D pozdrawiam serdecznie ;)
Usuń