piątek, 12 czerwca 2015

Ogórki duszone w śmietanie

Przeglądając stare zapiski ,natknęliśmy się na świetny dodatek do dań głównych. Zachęcamy do wypróbowania.














Składniki

1 kg ogórków
20 g mąki
50 g masła
250 ml śmietany 18%
1 pęczek koperku
1 pęczek natki pietruszki
100 ml rosołu warzywnego

Przygotowanie


Ogórki obieramy ,kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w rondlu ,wkładamy ogórki i chwilę smażymy. Podlewamy rosołem i dusimy do ich miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką ,dodajemy do ogórków ,dokładnie rozprowadzamy. Posiekaną natkę i koperek dodajemy do ogórków , mieszamy i dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy na ciepło.

3 komentarze:

  1. Ciekawy przepis i dzisiaj go zrobię . Dziękuje i pozdrawiam .

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękujemy za skorzystanie z przepisu ;) Pozdrawiamy ;)

      Usuń
  2. jutro robię - długo szukałam takiego przepisu - dzięki!

    OdpowiedzUsuń