Składniki
1 kg ogórków20 g mąki
50 g masła
250 ml śmietany 18%
1 pęczek koperku
1 pęczek natki pietruszki
100 ml rosołu warzywnego
Przygotowanie
Ogórki obieramy ,kroimy w kostkę. Masło rozpuszczamy w
rondlu ,wkładamy ogórki i chwilę smażymy. Podlewamy rosołem i dusimy do ich
miękkości. Śmietanę mieszamy z mąką ,dodajemy do ogórków ,dokładnie
rozprowadzamy. Posiekaną natkę i koperek dodajemy do ogórków , mieszamy i
dusimy jeszcze kilka minut. Podajemy na ciepło.
Ciekawy przepis i dzisiaj go zrobię . Dziękuje i pozdrawiam .
OdpowiedzUsuńDziękujemy za skorzystanie z przepisu ;) Pozdrawiamy ;)
Usuńjutro robię - długo szukałam takiego przepisu - dzięki!
OdpowiedzUsuń