Składniki
500 g karkówki2 łyżki mąki
2 cebule
4 pomidory
400 g zielonego groszku (strąki)
olej do smażenia
chili
oregano
papryka słodka mielona
sól, pieprz
Przygotowanie
Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy na
kawałki, oprószamy mąką i smażymy na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do
garnka, zalewamy wrzątkiem (150 ml). Posiekaną cebulę smażymy na tym samym
tłuszczu, dodajemy do mięsa razem z wyłuskanym groszkiem. Garnek przykrywamy,
dusimy do miękkości mięsa. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem, oregano, słodką
papryką oraz chili. Na 15 min przed końcem gotowania dodajemy obrane ze skórki
(bez nasion) i pokrojone w kostkę, pomidory.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz