Składniki
600 g filetów z kaczki (bez skóry)250 g pieczarek
1 łyżka masła
pęczek dymek ze szczypiorem
600 ml bulionu z kury
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżeczka mielonej kozieradki
2 liście laurowe
5 ziaren ziela angielskiego
1 łyżka mąki ziemniaczanej
500 g klusek ziemniaczanych Chicche Tricolore
sól ,pieprz
Przygotowanie
Dymki siekamy ,podsmażamy na maśle razem z pokrojonymi w
kostkę filetami ,wlewamy sos ,oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy na
plasterki ,dodajemy do mięsa i dusimy pod przykryciem 10 min. Następnie
zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe ,ziele angielskie ,kozieradkę
,zmniejszamy płomień ,dusimy 20 min. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w
odrobinie zimnej wody ,dodajemy do potrawy ,mieszamy i gotujemy kilka min. Do
całości wrzucamy posiekany szczypiorek ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem.
Podajemy z kluskami ziemniaczanymi.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz