Składniki
150 g ryżu250 mielonego mięsa z szynki
1 cebula słodka
pęczek szczypiorku
250 g pieczarek
250 g mrożonej fasolki szparagowej (u nas zielona)
mała puszka kukurydzy
1 łyżka sosu sojowego
sól ,pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy na sypko.
Na dużej patelni podsmażamy posiekaną cebulę ,pokrojone w
plasterki pieczarki ,fasolkę szparagową ,smażymy 5 min. Następnie dodajemy
mięso mielone ,rozdrabniamy je widelcem ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy
sos ,smażymy 10-15 min. Do całości dodajemy ryż i osączoną z zalewy kukurydzę.
Smażymy jeszcze kilka minut ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem ,mieszamy z
posiekanym szczypiorkiem.
Strasznie dawno już nie jadłam nic podobnego! :)
OdpowiedzUsuń