Składniki
4 kotlety schabowe (po 150 g)1 jajko
5 łyżek mąki
150 g pieczarek
papryka marynowana
cebula
100 g sera koziego (roladka)
musztarda
sól ,pieprz
Przygotowanie
Kotlety lekko rozbijamy tłuczkiem ,oprószamy solą i
pieprzem. Jajko wbijamy do miski ,na talerz wysypujemy mąkę. Przygotowane
kotlety panierujemy najpierw w mące ,następnie w jajku i ponownie w mące.
Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Odsączamy z nadmiaru
tłuszczu na ręczniku papierowym.
Pieczarki kroimy w cienkie plasterki ,smażymy na tłuszczu ze
smażenia kotletów ,oprószamy pieprzem.
Kotlety z jednej strony smarujemy musztardą.
Paprykę kroimy na 5 mm paski ,układamy dookoła na kotlecie. W
środku układamy pokrojoną na piórka cebulę. Na wierzchu układamy pieczarki ,a na nich pokrojony ser. Całość
zapiekamy 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.
pyszne i piękne te piramidki, ściskam Wasm mocno !
OdpowiedzUsuńDziękujemy :* Buziaki przesyłamy :*
Usuń