Składniki
500 g mielonego indyka1 duża cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka
1,2 l gorącej wody
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
4 łyżki ryżu
duży pęczek koperku
sól ,pieprz
Przygotowanie
Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso
podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych
oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy
ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy
ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na
koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz