wtorek, 28 kwietnia 2015

Zupa koperkowa z indykiem


Aromatyczna ,delikatna ,pyszna.

















Składniki

500 g mielonego indyka
1 duża cebula
2 łyżki oliwy z oliwek
2 marchewki
1 mały seler
1 pietruszka 
1,2 l gorącej wody
2 liście laurowe
4 ziarna ziela angielskiego
4 łyżki ryżu
duży pęczek koperku
sól ,pieprz

Przygotowanie


Cebulę siekamy i razem z mięsem podsmażamy na oliwie (mięso podczas smażenia rozdrabniamy widelcem). Następnie dodajemy starte na dużych oczkach warzywa. Chwilę podsmażamy ,solimy i zalewamy gorącą wodą. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Zagotowujemy ,zmniejszamy płomień ,wsypujemy ryż. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 20 min. ,od czasu do czasu mieszając. Na koniec wrzucamy posiekany koperek. Zdejmujemy z ognia i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz