Składniki
1,5 l rosołu drobiowego3/4 szkl soi
2 marchewki
2 pietruszki
seler
4 ziemniaki
por (biała część)
łyżka koncentratu pomidorowego
250 g wędzonego boczku
łyżka suszonego majeranku
natka pietruszki
sól ,pieprz
Przygotowanie
Soję moczymy przez noc w zimnej wodzie.
Następnego dnia do zimnego rosołu dodajemy osączoną z wody
soję ,pokrojone w kostkę warzywa (bez ziemniaków) ,pora pokrojonego w piórka
,koncentrat pomidorowy oraz podsmażony na suchej patelni boczek ,pokrojony w
kostkę ,wraz z wytopionym tłuszczem. Po godzinie gotowania dodajemy pokrojone w
kostkę ziemniaki. Gotujemy do miękkości soi. Zupę do smaku doprawiamy solą ,pieprzem
i majerankiem ,gotujemy jeszcze 5 min. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz