Mieliśmy niesamowitą ochotę na połączenie naszego ulubionego sera z owocami. Wyszła przy tym smaczna i zdrowa sałatka.
Składniki
- 200 g truskawek
- opakowanie roszponki
- 70 g sera koziego ( u mnie Cabecou )
- garść listków bazylii
- polewa Glassa Gastronomica
- Sos : 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4 łyżki octu balsamicznego
- 1 łyżka syropu klonowego
- 3 łyżki wody
- sól
- pieprz
- bazylia suszona
Przygotowanie
Sos : oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, syrop klonowy, przyprawy i
wodę połączyłem w słoiku. Energicznie potrząsnąłem, aby składniki się
połączyły.
Truskawki obrałem z szypułek, umyłem, pokroiłem na kawałki. Sałatę i listki bazylii umyłem, osuszyłem.
Na talerzu rozłożyłem roszponkę, bazylię. Polałem sosem. Posypałem
pokrojonymi truskawkami. Na wierzch położyłem ser kozi. Wszystko polałem
Glassa Gastronomica.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz