Składniki
1 szklanka ryżu jaśminowegoopakowanie paluszków surimi
2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w oleju
ogórek sałatkowy
250 g pomidorków (kolorowych)
1 duża czerwona cebula
por (biała część)
1 łyżeczka oliwy z oliwek
opakowanie małych kulek mozzarelli
150 ml jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
sól ,pieprz
Przygotowanie
Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski
,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i
kulki mozzarelli.
Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i
dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i
dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz