poniedziałek, 23 marca 2015

Sałatka ryżowa z surimi

Smaczne połączenie surimi ,tuńczyka i ryżu.















Składniki

1 szklanka ryżu jaśminowego
opakowanie paluszków surimi
2 puszki rozdrobnionego tuńczyka w oleju
ogórek sałatkowy
250 g pomidorków (kolorowych)
1 duża czerwona cebula
por (biała część)
1 łyżeczka oliwy z oliwek
opakowanie małych kulek mozzarelli
150 ml jogurtu naturalnego
łyżka majonezu
sól ,pieprz

Przygotowanie

 
Ryż gotujemy ,osączamy i studzimy. Przekładamy do miski ,dodajemy pokrojone pomidory ,ogórek ,surimi ,osączonego z zalewy tuńczyka i kulki mozzarelli.
Cebulę i pora siekamy ,szklimy na łyżeczce oliwy ,studzimy i dodajemy do sałatki. Jogurt mieszamy z majonezem ,dodajemy do całości i dokładnie mieszamy wszystkie składniki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz