sobota, 14 marca 2015

Roladki z serów wędzonych

Propozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt.














Składniki

  • 150 g sera wędzonego gouda
  • 100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka )
  • 100 g sera koziego wędzonego
  • 150 g marynowanej papryki
  • szparagi zielone z zalewy
  • 100 g marynowanych kurek
  • listki bazylii

    Przygotowanie

      Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim pokrojone w paski : ser kozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego.
    Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka konserwowego, cebulek itp. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz