Propozycja na przekąskę. Połączyliśmy dwa rodzaje sera, do tego marynowane dodatki ,uzyskaliśmy ciekawy efekt.
Składniki
- 150 g sera wędzonego gouda
- 100 g wędzonego kurczaka ( u mnie udka )
- 100 g sera koziego wędzonego
- 150 g marynowanej papryki
- szparagi zielone z zalewy
- 100 g marynowanych kurek
- listki bazylii
Przygotowanie
Plastry sera wędzonego przekroiłem na pół. Ułożyłem na nim
pokrojone w paski : ser kozi wędzony, paprykę konserwową, szparagi
zielone obrane ze słoiczka, kurczaka wędzonego.
Zwinąłem w rulon, spiąłem wykałaczką z cząstkami papryki, listkami
bazylii i marynowanymi kurkami. Podałem z grzankami. Można użyć ogórka
konserwowego, cebulek itp.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz