poniedziałek, 2 marca 2015

Raita

Kuchnia z Indii Zachodnich. Dla mnie ten przepis bardzo znany w polskiej wersji, który zresztą uwielbiam. Tylko troszkę inne przyprawy.













Składniki

  • 1 ogórek wężowy ( obrany i pokrojony w plasterki )
  • 2 pomidory ( pokrojone w kostkę )
  • 1 cebula
  • 300 ml jogurtu
  • 1 łyżeczka kuminu
  • sól
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka czarnej gorczycy

    Przygotowanie

    Ogórek obrałem, pokroiłem w plasterki. Pomidory pokroiłem w kostkę. Cebulę drobno posiekałem. Wszystkie składniki oprócz oleju i gorczycy wymieszałem. Rozgrzałem olej, uprażyłem gorczycę. Polałem składniki w misce, wymieszałem i wstawiłem na godzinę do lodówki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz