Kuchnia z Indii Zachodnich. Dla mnie ten przepis bardzo znany w polskiej
wersji, który zresztą uwielbiam. Tylko troszkę inne przyprawy.
Składniki
- 1 ogórek wężowy ( obrany i pokrojony w plasterki )
- 2 pomidory ( pokrojone w kostkę )
- 1 cebula
- 300 ml jogurtu
- 1 łyżeczka kuminu
- sól
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżeczka czarnej gorczycy
Przygotowanie
Ogórek obrałem, pokroiłem w plasterki. Pomidory pokroiłem w
kostkę. Cebulę drobno posiekałem. Wszystkie składniki oprócz oleju i
gorczycy wymieszałem. Rozgrzałem olej, uprażyłem gorczycę. Polałem
składniki w misce, wymieszałem i wstawiłem na godzinę do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz