Propozycja na sałatkę Wielkanocną.
Składniki
- 18 przepiórczych jajek
- 200 g sera feta
- 1 słoik białych szparagów
- 2 małe cebule
- 1 ogórek sałatkowy
- 150 g białej rzodkwi
- Sos : 6 łyżek oliwy z oliwek
- 3 łyżki białego octu winnego
- 3 łyżki gęstej śmietany 18 %
- sól
- cukier
- pieprz
Przygotowanie
Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser
feta pokroiłem w kostkę. Szparagi po osaczeniu pokroiłem na mniejsze
kawałki, a cebulę w piórka.
Rzodkiew i obrany ogórek starłem na tarce o grubych oczkach.
Przygotowałem sos, z którym wymieszałem warzywa. Sałatkę wyłożyłem do
salaterki, na nich ułożyłem kostki fety i przepiórcze jajka.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz