Składniki
300 g filetu z kurczaka
sól himalajska
przyprawa chińska "pięć smaków"
chilli
duże mango
łyżka brązowego cukru
2 łyżki limonki tajskiej
100 g kaszy kus kus
2 łyżki masła
Przygotowanie
Filety płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym i nacieramy
najpierw solą ,następnie przyprawą. Przekładamy do rękawa i wstawiamy do
lodówki na 30 min. Pieczemy 35 min w temperaturze 180°C. Po upieczeniu kroimy
na kawałki.
Mango obieramy ,kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy.
Dodajemy sok z limonki ,cukier i zmielone chili. Podgrzewamy ,cały czas
mieszając.
Kaszę kus kus przygotowujemy wg przepisu zawartego na
opakowaniu. Mieszamy z roztopionym masłem.
Na kaszy podajemy kurczaka z sosem mango.
miałam mango ale "wtrąbiłam całe" bez przetważania. super wygląda!
OdpowiedzUsuńpozdrawiam i zapraszam do mnie :)