niedziela, 15 lutego 2015

Makaron Angotti z zielonym pesto

Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.














Składniki

  • 250 g makaronu Angotti
  • pęczek natki pietruszki
  • garść świeżej bazylii
  • garść świeżego majeranku
  • 100 ml oliwy z oliwek
  • parmezan
  • sól morska

    Przygotowanie

      Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy (odrobinę wody z gotowania zostawiamy ok.50 ml).
    Bazylię ,majeranek oraz natkę siekamy i miksujemy z oliwą. Do smaku doprawiamy solą. Makaron przekładamy do garnka ,dodajemy wodę z gotowania ,podgrzewamy. Dodajemy pesto i cały czas mieszając ,podgrzewamy 2-3 min. Makaron przekładamy do talerzy i posypujemy startym parmezanem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz