Kochamy włoski makaron. Proste połączenie składników zaowocowało. Makaron ,zielenina i parmezan to strzał w dziesiątkę.
Składniki
- 250 g makaronu Angotti
- pęczek natki pietruszki
- garść świeżej bazylii
- garść świeżego majeranku
- 100 ml oliwy z oliwek
- parmezan
- sól morska
Przygotowanie
Makaron gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedzamy (odrobinę wody z gotowania zostawiamy ok.50 ml).
Bazylię ,majeranek oraz natkę siekamy i miksujemy z oliwą. Do smaku
doprawiamy solą. Makaron przekładamy do garnka ,dodajemy wodę z
gotowania ,podgrzewamy. Dodajemy pesto i cały czas mieszając
,podgrzewamy 2-3 min. Makaron przekładamy do talerzy i posypujemy
startym parmezanem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz