Kotlety mielone z groszkiem
Smaczna i ciekawa propozycja na "przemycenie" groszku dla tych ,którzy nie za bardzo za nim przepadają.
Składniki
- 300 g łopatki wieprzowej
- 2 jajka
- łyżka musztardy sarepskiej
- ząbek czosnku
- 3 łyżki maggi
- mała puszka groszku konserwowego
- łyżeczka pieprzu
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie
Mięso przepuszczamy przez maszynkę (średnie oczka). Do mięsa
wbijamy jajka ,dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek ,musztardę
,osączony z zalewy groszek ,maggi ,pieprz oraz bułkę tartą (masa ma być
zwarta) .Wyrabiamy ręcznie dodając odrobinę przegotowanej wody. Z masy
mięsnej formujemy kotlety ,obtaczamy w bułce.
Smażymy na rozgrzanym oleju ,osączamy z nadmiaru tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz