Po prostu uwielbiany przez nas deser. Ten smak kawy i likieru amaretto...mmm. Nic dodać ,nic ująć. Polecamy :D R'n'G Kitchen
Składniki
500 g serka mascarponeopakowanie biszkoptów Lady Fingers
6 żółtek
6 łyżek cukru pudru
kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
70 ml likieru amaretto
Przygotowanie
Żółtka ucieramy z cukrem. Do masy jajecznej dodajemy serek
,dokładnie łączymy.
Kawę rozpuszczalną rozrabiamy w przegotowanej wodzie (70 ml)
,mieszamy z likierem.
Biszkopty nasączamy mieszanką kawy i likieru.
Na dno pucharków układamy biszkopty ,następnie dodajemy 1/8
masy ,kolejno biszkopty i 1/8 masy serka. Wierzch posypujemy kakao ,dekorujemy.
Podajemy min 2 godziny po schłodzeniu deseru w lodówce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz