Bardzo prosta i smaczna sałatka w której wykorzystaliśmy makaron w postaci malutkich sakiewek
(pierożków) nadzianych pieczarkami , serem ricotta z nutką trufli.
Składniki
- opakowanie sacchettini al tartufo
- pęczek szczypioru
- 1 ogórek sałatkowy
- 150 g szynki z indyka
- 100g żółtego sera
- mała puszka kukurydzy
- sól
- pieprz
- jogurt grecki 1 łyżki
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie
Makaron ugotowałem wg przepisu z opakowania. Osączyłem i przestudziłem.
Ogórki starłem na tarce ( grube oczka), osączyłem, aby pozbyć się nadmiaru wody.
Szynkę i żółty ser pokroiłem w grubą kostkę. Szczypior umyłem , pokroiłem dość grubo.
Kukurydzę po odcedzeniu dodałem do pozostałych w/w składników. Całość
wymieszałem delikatnie uprzednio dodając dwie czubate łyżki jogurtu
greckiego i dwie płaskie łyżki majonezu ( proporcje można zmienić wg
upodobania). Doprawiłem solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz