Rozgrzewająca zupa idealna na jesienno-zimowe dni. Przygotowuje się ją bardzo szybko ,smakuje wyśmienicie.
Składniki
- 250 g boczniaków
- puszka krojonych pomidorów z zalewą
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 4 średniej wielkości ziemniaki
- cebula
- łyżka masła
- 1,25 ml bulionu warzywnego
- ziele angielskie
- liść laurowy
- natka pietruszki
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Marchewki ,pietruszkę ,seler ,cebulę i ziemniaki pokroiłem w
kostkę ,podsmażyłem na maśle zalałem bulionem. Dodałem ziele angielskie
,liść laurowy ,sól ,pieprz ,doprowadziłem do wrzenia i dodałem pomidory
wraz z zalewą. Grzyby opłukałem ,pokroiłem w kostkę i dodałem do zupy.
Gotowałem do miękkości warzyw ,doprawiłem do smaku pieprzem. Przed
podaniem posypałem posiekaną natką pietruszki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz