środa, 17 grudnia 2014

Zupa serowa z makaronem

Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów.

















Składniki

  • 200 g sera gorgonzola
  • 100 g serka topionego śmietankowego
  • 2 marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 1,25 l bulionu warzywnego
  • por (biała część)
  • oliwa z oliwek
  • 3 łyżki gęstej śmietany
  • szczypiorek
  • 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)

    Przygotowanie

      Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy. Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
    Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz