Szybka ,prosta i sycąca zupa serowa z jednym z ulubionych serów.
Składniki
- 200 g sera gorgonzola
- 100 g serka topionego śmietankowego
- 2 marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1,25 l bulionu warzywnego
- por (biała część)
- oliwa z oliwek
- 3 łyżki gęstej śmietany
- szczypiorek
- 500 g makaronu wstążki (u mnie Tagliolini z papryczką peperoncino)
Przygotowanie
Obraną marchew ,pietruszkę i seler kroimy w drobną kostkę ,pora w
piórka i podsmażamy na odrobinie oliwy ,następnie zalewamy bulionem i
gotujemy do momentu ,kiedy warzywa staną się al dente. Dodajemy ser
gorgonzola oraz serek śmietankowy ,rozpuszczamy i zagotowujemy.
Zestawiamy z ognia ,dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy.
Makaron porcjujemy do talerzy i zalewamy ciepłą zupą. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz