Pyszna przekąska i zagryzka. Polecam
Składniki
- 1 kg pieczarek
- Zalewa:
- 1 l wody
- 125 ml oleju
- 125 ml octu
- 2 cebule (kroimy w piórka)
- 1/2 łyżki soli
- łyżka vegety
- słoiczek przecieru pomidorowego
- liść laurowy
- kilka ziaren ziela angielskiego
- 5 łyżek cukru
- pieprz
- Dodatkowo:
- 2-3 jajka
- bułka tarta
- masło klarowane
-
|
|
|
Przygotowanie
-
Pieczarki oczyszczamy ,obtaczamy w rozkłóconym jajku i bułce
tartej. Smażymy na złoto. Przekładamy do słoików (3/4 wysokości słoika).
Przygotowujemy zalewę:
Wszystkie składniki zalewy gotujemy 10 min od momentu zawrzenia. Gorącą
marynatą zalewamy pieczarki. Słoiki zakręcamy i odstawiamy na kilka dni w
chłodne miejsce.
|
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz