czwartek, 20 listopada 2014

Zupa Speedy Gonzales

Ostatnio przeglądając prasę kulinarną ( To jest pyszne) natknąłem się na świetną ,rozgrzewającą w chłodne dni i szybką w przygotowaniu zupę.














Składniki

  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka oleju
  • 2 puszki krojonych pomidorów
  • puszka fasoli czerwonej
  • puszka kukurydzy
  • ser gouda
  • 100 g chipsów tortilla
  • 500 ml bulionu warzywnego
  • papryczka pepperoni
  • cukier
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Cebulę i czosnek kroimy w kostkę i szklimy na oleju. Zalewamy bulionem ,dodajemy pomidory wraz z zalewą. Doprawiamy solą ,pieprzem ,cukrem i posiekane pepperoni. Zagotowujemy ,dodajemy przepłukaną i osączoną na sicie fasolkę i osączoną kukurydzę. Gotujemy całość jeszcze 5 min.

    Chipsy rozkładamy na blaszce ,na wierzch każdego kładziemy ser ,zapiekamy w 200°C ok. 5 min.

1 komentarz: