wtorek, 4 listopada 2014

Schab Sous-vide wersja garam masala (गरम मसाला)

Już od jakiegoś czasu nosiło mnie na gotowanie mięsa w metodzie próżniowej. Mięso jest bardzo soczyste ,miękkie i aromatyczne.













 

Składniki

  • 4 kotlety schabowe bez kości (po 2 cm)
  • przyprawa garam masala

    Przygotowanie

      Kotlety (ok. 2 cm ) każde z osobna wkładamy do woreczka dodajemy po łyżce przyprawy masala ,zamykamy i wysysamy powietrze z woreczków. Wkładamy do lodówki na noc.
    W garnku gotujemy wodę i wrzucamy woreczki na wrzątek. Gotujemy ok. 15 min ,po czym wyciągamy. Mięso można zgrillować tuż przed podaniem lub podać bezpośrednio po ugotowaniu.

2 komentarze:

  1. Ostatnio i ja lubię właśnie gotowane mięsko w ten sposób, przepysznie wychodzi :) A Twoje mięsko wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń