czwartek, 27 listopada 2014

Ciapkapusta

Kuchnia śląska zawsze przyciągała mnie swoim wyrazistym smakiem. Pomieszanie ziemniaków ,kiszonej kapusty i cebuli wyszło bardzo smacznie. Polecam zamiast "tradycyjnych" ziemniaków.













Składniki

  • 500 g ziemniaków
  • 500 g kapusty kiszonej
  • cebula
  • łyżeczka kminku (można użyć też mielonego)
  • łyżka masła
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie ,ubijamy.
    Odciśniętą z soku i drobno posiekaną kapustę gotujemy w niewielkiej ilości wody z dodatkiem kminku (ma być miękka ,w razie potrzeby dolewamy gorącą wodę).
    Cebulę siekamy i szklimy na maśle.
    Wszystkie składniki mieszamy ,doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz