Warzywna zupa ,delikatna bez grama mięsa.
Składniki
- 600 g miąższu z kabaczka
- marchew
- pietruszka
- 4 ziemniaki
- por (biała część)
- łyżka masła
- 1,2 l bulionu warzywnego
- 2 liście laurowe
- kilka ziaren ziela angielskiego
- gałka muszkatołowa
- mielony imbir
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką
podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem
laurowym i zielem angielskim. Pietruszkę i marchew wyjmujemy i kroimy w
kostkę. Kabaczka miksujemy ,dodajemy pietruszkę ,marchew i ziemniaki
pokrojone w kostkę razem z porem pokrojonym w piórka. Gotujemy do
miękkości ziemniaków. Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem ,gałką
muszkatołową i imbirem.
-
Uwielbiam! Zdecydowanie uwielbiam. Dalszy komentarz zbędny, bo ten kto spróbuje, sam będzie wiedział wszystko.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam też do nas, do kuchni matki i córki.