Udka faszerowane
MMMMMMM!!!!!
Składniki
- 4 udka
- 2 łyżki ziół prowansalskich
- por (biała część)
- duża marchew
- mała puszka groszku
- kilka pieczarek
- jajko
- sól ,pieprz
Przygotowanie
- Skórę z udek zdejmujemy ,odkładamy na bok . Mięso oddzielamy
od kości i razem z porem ,groszkiem ,pieczarkami i marchewką mielimy na największych
„oczkach”. Do masy dodajemy jajko ,zioła prowansalskie ,do smaku doprawiamy
solą i pieprzem. Skórę z udek nadziewamy mięsem (farsz musi być cały zakryty
skórą). Udka oprószamy solą i pieprzem ,każde z osobna zawijamy w folię
aluminiową i zapiekamy 40 min w temperaturze 200°C. Tak przygotowane udka
podsmażamy na rumiano na rozgrzanym tłuszczu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz