Pyszna ,aromatyczna sałatka.
Składniki
- 200 g makaronu w kształcie ryżu
- 2 papryki czerwone
- 200 g szynki gotowanej
- 10 pomidorków koktajlowych
- 5 ogórków gruntowych
- 100 ml jogurtu naturalnego
- szczypior
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Makaron ugotowałem al dente ,odcedziłem i ostudziłem. Papryki
piekłem w temperaturze 200° C ,do momentu kiedy skórka papryki nie
zrobiła się ciemna (około 1,5 godziny). Następnie paprykę przełożyłem do
papierowej torebki. Ostudziłem ,obrałem ze skóry ,usunąłem nasiona
,miąższ przełożyłem do wysokiego naczynia i razem z jogurtem naturalnym
zblendowałem na jednolitą masę. Ogórki i szynkę pokroiłem w kostkę
,pomidorki na mniejsze kawałki ,szczypior posiekałem. Wszystkie
składniki wymieszałem razem z makaronem i sosem. Do smaku doprawiłem
solą i pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz