sobota, 13 września 2014

Filet z kurczaka w pomidorach i pieczarkach

Prosto ,szybko ,smacznie.

















Składniki

  • podwójny filet z kurczaka
  • 200 g pieczarek
  • cebula
  • 5 pomidorów
  • 300 ml bulionu warzywnego
  • mielona czerwona papryka
  • sól ,pieprz
  • ulubiony makaron

    Przygotowanie

    Pieczarki kroimy na ćwiartki i razem z posiekaną cebulą podsmażamy na maśle. Pomidory sparzamy ,obieramy ,usuwamy nasiona i kroimy w paski. Dodajemy do pieczarek ,chwilę podsmażamy i zalewamy bulionem. Filet z kurczaka kroimy na plastry ,oprószamy solą i pieprzem ,dodajemy do sosu ,dusimy na średnim ogniu do uzyskania ulubionej gęstości sosu. Doprawiamy do smaku solą ,pieprzem i czerwoną papryką. Całość podajemy z makaronem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz