niedziela, 14 września 2014

Ogórki nadziewane pastą z makreli

Smaczna przystawka

















Składniki

  • 1 nieduża makrela wędzona
  • kilka ogórków sałatkowych
  • jajko
  • 5 łyżek oliwy z suszonych pomidorów
  • sól ,pieprz
  • szklanka gęstej śmietany
  • pęczek szczypiorku

    Przygotowanie

    Makrelę obieramy ,usuwamy ości ,dodajemy oliwę z suszonych pomidorów i ugotowane jajko. Całość rozgniatamy widelcem ,do smaku doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki obieramy ,wydrążamy środek i nadziewamy rybnym farszem. Kroimy na centymetrowe plastry. Śmietanę mieszamy z posiekanym szczypiorkiem ,doprawiamy solą oraz pieprzem. Ogórki z farszem podajemy polane sosem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz