Idealne na jesienne wieczory ,deprechę i nagłe ataki na słodkości.
Składniki
- 4 jajka
- 2 szklanki mąki
- 2 szklanki cukru
- 3 łyżki kakao
- 1 szklanka oleju
- 2 szklanki tartej na dużych oczkach cukinii
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody
Przygotowanie
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo olej. Do masy ,również
stopniowo ,dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia.
Następnie dodajemy kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do
całości. Na sam koniec dodajemy startą cukinię. Ciasto przelewamy do
małej keksówki i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do
temperatury 180°C.
Bardzo pyszne, ja także je piekłam:-)
OdpowiedzUsuńCudo ! Chyba się skuszę w najbliższym czasie. Na zdjęciu wygląda przepysznie, pewnie jeszcze lepiej smakuje :) Będę tu z pewnością zaglądać.
OdpowiedzUsuńJa zapraszam na mojego nowego bloga: www.filizanka-smakow.blogspot.com
Mniam, wygląda wspaniale :)
OdpowiedzUsuń