Z własnej uprawy ,pikantny dodatek do "stołu" ;)
Składniki
- 1 kg pomidorków koktajlowych
- 750 ml białego octu winnego
- 3 ząbki czosnku
- 2 łyżki gorczycy
- 2 papryczki chilli
- 5 liści laurowych
- 6 łyżek cukru
- 3 łyżeczki soli
- 3 łyżeczki ziół prowansalskich
Przygotowanie
Pomidorki myjemy ,osączamy i układamy w słoikach. Oprószamy ziołami prowansalskimi.
Przygotowujemy zalewę: Ocet zagotowujemy z cukrem ,solą ,gorczycą
,liśćmi laurowymi ,pokrojonymi papryczkami i pokrojonym czosnkiem.
Pomidorki zalewamy gorącą marynatą ,dodając wszystkie składniki które w
niej pływają ,słoiki zakręcamy i obracamy do góry dnem. Jak ostygną
odstawiamy w ciemne miejsce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz