poniedziałek, 23 czerwca 2014

Żołądki drobiowe z pieczarkami

Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.



















Składniki

  • 1/2 kg żołądków drobiowych
  • 250 g małych pieczarek
  • duża cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • kostka rosołowa
  • 2-3 małe suszone grzyby (kapelusze)
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • łyżka mąki
  • 2 łyżki kuminu rzymskiego
  • 1/2 łyżeczki papryczki chilli
  • sól ,pieprz kolorowy

    Przygotowanie

    Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2 godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min ,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz