Dzięki kuminowi smakują bardzo orientalnie.
Składniki
- 1/2 kg żołądków drobiowych
- 250 g małych pieczarek
- duża cebula
- liść laurowy
- ziele angielskie
- kostka rosołowa
- 2-3 małe suszone grzyby (kapelusze)
- 100 g koncentratu pomidorowego
- łyżka mąki
- 2 łyżki kuminu rzymskiego
- 1/2 łyżeczki papryczki chilli
- sól ,pieprz kolorowy
Przygotowanie
Żołądki czyścimy ,zalewamy wodą ,gotujemy ,zbieramy pianę.
Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i kostkę rosołową. Gotujemy 2
godz. Na małym ogniu. Następnie żołądki wyciągamy ,kroimy na mniejsze
kawałki i razem z pieczarkami i cebulą podsmażamy na maśle. Całość
dodajemy do bulionu w którym gotowały się żołądki ,gotujemy 15-20 min
,dodając 2-3 malutkie suszone grzyby. Gotujemy i dodajemy przecier
pomidorowy wymieszany z mąką ,kuminem oraz odrobiną papryczki chilli. Do
smaku doprawiamy solą i świeżo mielonym kolorowym pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz