Aromatyczny dodatek do dań głównych.
Składniki
- 1/2 kg ziemniaków
- oliwa z oliwek
- sól morska
- świeżo mielony czarny pieprz
- tymianek
- rozmaryn
- mielona czerwona papryka
- mielona ostra papryka
Przygotowanie
Ziemniaki obrałem , większe kawałki pokroiłem na kawałki.
Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała ,
odcedziłem.
Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim
ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym
czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie
obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku
nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut
Ooo, pychota. Uwielbiam ziemniaczki pieczone z dodatkiem rozmarynu. Super danie! :-) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń