poniedziałek, 9 czerwca 2014

Ziemniaki pieczone w ziołach

Aromatyczny dodatek do dań głównych.

















Składniki

  • 1/2 kg ziemniaków
  • oliwa z oliwek
  • sól morska
  • świeżo mielony czarny pieprz
  • tymianek
  • rozmaryn
  • mielona czerwona papryka
  • mielona ostra papryka

    Przygotowanie

      Ziemniaki obrałem , większe kawałki pokroiłem na kawałki. Ugotowałem w posolonej wodzie Do momentu aż woda zawrzała , odcedziłem.
    Naczynie żaroodporne wysmarowałem oliwą z oliwek , ułożyłem w nim ziemniaki , skropiłem oliwą , doprawiłem solą morską , świeżo zmielonym czarnym pieprzem , tymiankiem , rozmarynem i paprykami. Dokładnie obtoczyłem ziemniaki w przyprawach za pomocą łyżki. Piekłem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 45 minut

1 komentarz:

  1. Ooo, pychota. Uwielbiam ziemniaczki pieczone z dodatkiem rozmarynu. Super danie! :-) Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń