Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek
norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek
,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich.
Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie
dostać.
Składniki
- 2 kotlety schabowe bez kości
- 6 kiełbasek norymberdzkich
- opakowanie sucharów bieszczadzkich
- jajko
- sól ,pieprz
- olej do smażenia
Przygotowanie
Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz
pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę.
Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w
mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych
sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.
świetny pomysł:)
OdpowiedzUsuń