poniedziałek, 9 czerwca 2014

Schabowe roladki nadziane kiełbaskami

Bardzo proste i sycące danie nie tylko dla oka. Użyłem kiełbasek norymberdzkich ,ale można również użyć cienkich białych kiełbasek ,wcześniej obgotowanych. Do panierki użyłem sucharów bieszczadzkich. Pamiętam kiedyś były wojskowe ,ale niestety nie można ich obecnie dostać.











Składniki

  • 2 kotlety schabowe bez kości
  • 6 kiełbasek norymberdzkich
  • opakowanie sucharów bieszczadzkich
  • jajko
  • sól ,pieprz
  • olej do smażenia

    Przygotowanie

    Kotlety bardzo cienko rozbijamy. Oprószamy z obu stron solą oraz pieprzem. Na kotlety rozkładamy po 2-3 kiełbaski ,zawijamy w roladę. Suchary mielimy w maszynce do mięsa. Schabowe roladki obtaczamy kolejno w mące ,rozkłóconym jajku z solą i pieprzem ,następnie w zmielonych sucharach. Roladki smażymy na rozgrzanym oleju ,na rumiano.

1 komentarz: