wtorek, 10 czerwca 2014

Warstwowa sałatka z tuńczykiem

Jedna z najbardziej popularnych imprezowych sałatek.



















Składniki

  • 6 jajek
  • puszka kukurydzy
  • 2 puszki tuńczyka w sosie własnym
  • 200 g żółtego sera
  • mała cebula
  • mała czerwona papryka
  • 2 łyżki musztardy
  • 10 łyżek majonezu
  • 3 łyżki greckiego jogurtu naturalnego
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

      Jajka ugotowałem na twardo , ostudziłem , oddzieliłem żółtka i białka , starłem na grubych oczkach. Ser starłem na tarce również o grubych oczkach. Majonez , musztardę , jogurt z solą i pieprzem wymieszałem. Paprykę i cebulę pokroiłem na drobną kostkę.
    Przygotowane składniki układałem warstwami : ser , białko , sos majonezowy , rozdrobniony widelcem tuńczyk , cebulę , kukurydzę , ponownie sos , ponownie tuńczyk , pozostałą część sera żółtego. Na koniec posypałem czerwoną papryką i startymi żółtkami. Udekorowałem listkami bazylii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz