Pyszne ,szybkie i tanie ciacho.
Składniki
- 500 ml śmietanki 36%
- 500 ml jogurtu greckiego
- 2 szklanki czereśni
- 2 razy po 100 g cukru
- cukier waniliowy
- 100 ml waniliowego syropu barmańskiego
- 2 razy po 2 łyżeczki żelatyny
- opakowanie okrągłych biszkoptów
- ulubiona galaretka
Przygotowanie
250 ml śmietanki i 250 ml jogurtu ubijamy z cukrem. Dodajemy
wypestkowane czereśnie ,całość mieszamy z rozpuszczoną w wodzie żelatyną
i wylewamy do wyłożonej na spodzie biszkoptami tortownicy. Wkładamy do
lodówki do stężenia.
Pozostałą śmietankę i jogurt ubijamy wraz z cukrem waniliowym ,cukrem i
syropem barmańskim ,waniliowym. Dodajemy rozpuszczoną żelatynę i
dokładnie masę z nią mieszamy. Wylewamy na stężałą masę z czereśniami.
Na wierzch układamy biszkopty. Wkładamy do lodówki do stężenia.
Ulubioną galaretkę rozprowadzamy w gorącej wodzie ,lekko studzimy i wylewamy na wierzch śmietanowca.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz