czwartek, 5 czerwca 2014

Mielone z wkładką w sosie żurawinowym

Kotlety mielone z serem posmakują każdemu. Zamiast smażenia wybrałem pieczenie.
















Składniki

  • 4 małe sery ziołowe camembert
  • 500 g mięsa wieprzowego z łopatki
  • kostka czosnkowa Knorr
  • jajko
  • bułka tarta
  • 2 łyżki musztardy sarepskiej
  • 2 łyżki soku z buraków
  • sól ,pieprz
  • 2 łyżki marmolady z żurawiny
  • 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej

    Przygotowanie

    Mięso mielone dokładnie mieszamy z pokruszoną kostką czosnkową ,jajkiem ,musztardą sokiem z buraków i bułką tartą. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
    Ser „otulamy” mięsem mielonym ,obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku rozgrzanym doi temperatury 200°C przez 40 min.
    W tym czasie marmoladę żurawinową rozpuszczamy w 300 ml wody ,zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej wodzie. Podajemy razem z mięsem mielonym.

2 komentarze:

  1. Bardzo ciekawy sposób na mielone ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń