Kotlety mielone z serem posmakują każdemu. Zamiast smażenia wybrałem pieczenie.
Składniki
- 4 małe sery ziołowe camembert
- 500 g mięsa wieprzowego z łopatki
- kostka czosnkowa Knorr
- jajko
- bułka tarta
- 2 łyżki musztardy sarepskiej
- 2 łyżki soku z buraków
- sól ,pieprz
- 2 łyżki marmolady z żurawiny
- 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie
Mięso mielone dokładnie mieszamy z pokruszoną kostką czosnkową
,jajkiem ,musztardą sokiem z buraków i bułką tartą. Do smaku doprawiamy
solą i pieprzem.
Ser „otulamy” mięsem mielonym ,obtaczamy w bułce tartej i pieczemy w piekarniku rozgrzanym doi temperatury 200°C przez 40 min.
W tym czasie marmoladę żurawinową rozpuszczamy w 300 ml wody
,zagotowujemy i zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w zimnej
wodzie. Podajemy razem z mięsem mielonym.
Bardzo ciekawy sposób na mielone ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuńDziękuję ;)
OdpowiedzUsuń