niedziela, 11 maja 2014

Salsa kukurydziana

Kuchnia aborygenów ,przejmująca wpływy kuchni europejskiej i azjatyckiej. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.















Składniki

  • 3 łyżki oliwy
  • 400 g świeżej kukurydzy (opcjonalnie z puszki)
  • 200 g fasolki szparagowej (u mnie dwa rodzaje)
  • 4 dymki
  • garść listków mięty
  • posiekana zielona papryczka chilli
  • 2 łyżki soku z limonki
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kukurydzę i fasolki (wcześniej ugotowane al dente i pokrojone na mniejsze kawałki ). Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i smażymy około 5 min. Do miski wsypujemy posiekane dymki ,listki mięty oraz chilli. Wlewamy sok z limonki ,dodajemy fasolki z kukurydzą ,dokładnie mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz