Kuchnia aborygenów ,przejmująca wpływy kuchni europejskiej i azjatyckiej. Salsa doskonale komponuje się z białą rybą.
Składniki
- 3 łyżki oliwy
- 400 g świeżej kukurydzy (opcjonalnie z puszki)
- 200 g fasolki szparagowej (u mnie dwa rodzaje)
- 4 dymki
- garść listków mięty
- posiekana zielona papryczka chilli
- 2 łyżki soku z limonki
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy kukurydzę i fasolki (wcześniej
ugotowane al dente i pokrojone na mniejsze kawałki ). Doprawiamy do
smaku solą i pieprzem i smażymy około 5 min. Do miski wsypujemy
posiekane dymki ,listki mięty oraz chilli. Wlewamy sok z limonki
,dodajemy fasolki z kukurydzą ,dokładnie mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz