Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne
Składniki
- Ciasto:
- jajko
- 150 ml mleka
- 3 łyżki mąki
- garść świeżej bazylii ,sól ,pieprz
- Farsz:
- 8 plastrów szynki prosciutto
- 100 g sera koziego
- 3 łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu
- 1/2 pęczka koperku
- ząbek czosnku
- szalotka
- Dodatkowo:
- jajko
- bułka tarta
- olej do smażenia
Przygotowanie
Jajko ,mleko ,mąkę ,posiekaną bazylię dokładnie wyrabiamy
,doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanego ciasta smażymy 4 placki
naleśnikowe.
Ser ,posiekany koperek ,marynowany pieprz ,posiekany czosnek i szalotkę dokładnie mieszamy.
Na każdy placek naleśnikowy wykładamy dwa plastry szynki ,ser i zawijamy
krokiety. Następnie krokiety zanurzamy w rozbełtanym jajku i bułce
tartej ,lekko podsmażamy z każdej strony. Każdy owijamy w folię
aluminiową i zapiekamy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200°C i
pieczemy 30-35 min.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz