Proste pieprzne danie ,smakuje zarówno z ziemniakami jak i makaronem pappardelle.
Składniki
- 500-700 g żołądków drobiowych
- kilka liści laurowych
- kilka ziaren ziela angielskiego
- pęczek natki pietruszki
- kilka łyżek zagęstnika do sosów (polecam ze sklepu Aldi)
- łyżka mielonej słodkiej papryki
- 800 ml bulionu drobiowego
- 2 cebule
- sól ,pieprz
Przygotowanie
Żołądki czyścimy ,zalewamy bulionem drobiowym ,gotujemy ,zbieramy
pianę. Dodajemy liść laurowy ,ziele angielskie i łyżeczkę soli.
Gotujemy 2 godz. na małym ogniu. Wyjmujemy żołądki ,kroimy w paski.
Cebule obieramy ,kroimy w dużą kostkę ,dodajemy do bulionu i dusimy 15
min. Następnie wrzucamy pokrojone żołądki i zagęszczamy sos. Na koniec
dodajemy posiekaną natkę ,doprawiamy solą i sporą ilością świeżo
mielonego czarnego pieprzu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz