czwartek, 29 maja 2014

Corn-dog

Świetna przekąska godnie zastępująca klasyczne hot-dogi. Można serwować zarówno na patyczku do szaszłyka ,jaki i w bułce do hot-dogów z masą zielonych dodatków i serem żółtym.














Składniki

  • ulubione parówki (ilość dowolna)
  • jajko
  • mąka kukurydziana
  • 2-3 łyżki puree z kukurydzy
  • szklanka mleka
  • olej do głębokiego smażenia
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Mleko ,jajko ,mąkę i puree dokładnie ze sobą mieszamy i doprawiamy solą oraz pieprzem (ma wyjść bardzo gęsta masa). Parówki obieramy z koszulek ,nabijamy na patyczki do szaszłyków ,obtaczamy w mące i zanurzamy w masie. Smażymy na złoto na głębokim oleju.

Brak komentarzy:

Publikowanie komentarza