niedziela, 1 czerwca 2014

Bigos ze słodkiej kapusty




















Składniki

  • 1 główka białej kapusty
  • 1/2 kg karkówki
  • 2 marchewki
  • 2 pomidory malinowe
  • 1 pęczek koperku
  • 1 szklanka bulionu warzywnego
  • Sól ,pieprz
  • 1 łyżeczka kminku
  • 4 pętka kiełbasy śląskiej
  • 2 cebule
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego

    Przygotowanie

    Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać ,marchew zetrzeć na tarce o dużych oczach. Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić w kostkę. Koper poszatkować. Kiełbasę pokroić w pół plasterki. Kapustę poszatkować. Cebulę zrumienić na maśle ,dodać kapustę ,pomidory , mięso ,kiełbasę , marchew ,posolić. Dolać szklankę bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem ok. 40 min. Pod koniec gotowania dodać koncentrat pomidorowy oraz kminek. Doprawić solą oraz pieprzem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz