Bigos ze słodkiej kapusty
Składniki
- 1 główka białej kapusty
- 1/2 kg karkówki
- 2 marchewki
- 2 pomidory malinowe
- 1 pęczek koperku
- 1 szklanka bulionu warzywnego
- Sól ,pieprz
- 1 łyżeczka kminku
- 4 pętka kiełbasy śląskiej
- 2 cebule
- 2 łyżki masła
- 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
Przygotowanie
Mięso pokroić w kostkę. Cebulę posiekać ,marchew zetrzeć na tarce
o dużych oczach. Pomidory sparzyć ,obrać ze skórki ,pokroić w kostkę.
Koper poszatkować. Kiełbasę pokroić w pół plasterki. Kapustę
poszatkować. Cebulę zrumienić na maśle ,dodać kapustę ,pomidory , mięso
,kiełbasę , marchew ,posolić. Dolać szklankę bulionu warzywnego i dusić
pod przykryciem ok. 40 min. Pod koniec gotowania dodać koncentrat
pomidorowy oraz kminek. Doprawić solą oraz pieprzem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz