Z moich pierwszych w tym roku ogórków małosolnych.
Składniki
- 1.5 l bulionu warzywnego
- 10 ogórków małosolnych
- kilka ziemniaków
- 3 marchwie
- 2 pietruszki
- mały seler
- 1,5 łyżki masła
- 2 cebule
- sól ,pieprz
- szklanka gęstej śmietany
- pęczek koperku
Przygotowanie
Marchewki ,pietruszki i seler obrałem i starłem na tarce o
grubych oczkach. Cebule obrałem i posiekałem ,ziemniaki obrałem i
pokroiłem na większe kawałki. Wszystko wrzuciłem do wrzącego bulionu
warzywnego.
Ogórki starłem na tarce o grubych oczkach ,podsmażyłem na maśle i
dodałem do zupy. Gotowałem 30 min ,po czym zabieliłem śmietaną.
Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Przed podaniem posypałem posiekanym
koperkiem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz