czwartek, 17 kwietnia 2014

Kotlety z kalafiora

Szybkie ,tanie i łatwe w przygotowaniu warzywne kotlety.
















Składniki

  • 1/2 dużego kalafiora
  • 1/2 pęczka natki pietruszki
  • 1/2 pęczka koperku
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka
  • 2 szalotki
  • bułka tarta
  • sól ,pieprz

    Przygotowanie

    Kalafior ugotowałem w osolonej wodzie ,następnie osączyłem i ubiłem tłuczkiem do ziemniaków. Do masy dodałem jajka ,posiekaną cebulę ,natkę pietruszki ,koperek ,doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Zagęściłem bułką tartą i dokładnie wymieszałem.
    Z masy uformowałem kotlety ,obtoczyłem w bułce tartej. Smażyłem na złoto z obu stron.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz